Přibližně půlkilový kousek kýty upravíme na plát, který přes folii rozkepeme paličkou. Z obou stran mírně posolíme, vnitřní stranu pokapeme sojovou omáčkou a mírně worčestrem (vmasírujeme do masa), na to potřeme slabounce hořčicí. Nádivku jsme si připravili z jednoho vajíčka smíchaného se lžící dětské krupičky a mrazené zeleniny (já dala jemně sekanou polévkovou směs, ale může být jakákoli). Zeleninu osmahneme na lžičce másla a následně zalijeme směsí vajíčka s dětskou krupičkou, mírně osolíme. Nevysmažujeme do sucha, stačí jen co se suroviny spojí - vše se upeče v roládě. Zchladlou nádivkou plát potřeme, zavineme a upevníme nití ( nitěmotáme tak, abychom po upečení dokázali všechny nitě odstranit bez potrhání rolády) Roládu dáme do nejlépe sádlem vymazeného pekáčku, podlijeme vodou a dáme péci - zpočátku přikrytou, ke konci odkryjeme aby roláda mohla zčervenat. Šťávu z výpeku můžeme zaprášit moukou, provařit a i přidat lžíci hořčice - s rýží chutná výborně. Odňiťováváme a krájíme nejlépe studené, ale jde i jen zchladlá, musíme ale mít dostatečně ostrý nůž.